Nihon jaia

Tetsuo Takenaka, japoniar sukaldari ohoretsuko ikastaldia

Kaiseki Ryori (会席料理) japoniar gastronomiaren ohiko adierazpen bat da. Gaur egun, bai sofistikatu jantokietan (Ryoutei), bai japoniar ohiko ostatuetan (Ryokan) dasta daiteke. Kaiseki janariak bere erroak te-aren erritualean ditu. Jatorri batean, janari arina eta landarea, tearekin batera hartzeko zen. Baina gaur egun, kaiseki janari oso sofistikatu eta birfindua da eta urtaro bakoitzeko osagai fresku asko erabiltzen du. Ontziek oso garrantzi handia dute ere. Eta janariak beraien koloreen arabera nahasten dira.

Jarduera jaialdian:Japoniar sukaldeari buruzko ikastaldia.

Tetsuo Takenaka

Kioto-ko ohiko eskolako kaisekiko janarian espezialista goreneko baten bat da. Berak, puxika arraina eskuztatu eta prestatzeko baimena du. Bere jatetxea Ryokan Seiwasou (料亭旅館 清和荘) izenekoa du, Kiotoko Fushimi udal-barrutian kokatuta dago. Takenaka maisuak The Japanese Culinary Forum-ean: Taste, Tradition and Technique (Nueva York, 2007) edo Demonstração de Kaiseki Ryori-ean(Leiria-Portugal-, 2009) parte hartu du.

Informazio gehiago:

tetsuo_takenaka_02 tetsuo_takenaka